Annons

Vi vill sänka våra utsläpp

KLIMAT * En stor majoritet av svenskarna är beredda att minska i sina egna utsläpp av växthusgaser, enligt en attitydundersökning från Naturvårdsverket. 72 procent tror Läs mer…

Sverige kan gå före

Det miljövänliga livet behöver inte bli sämre. Bara annorlunda. Därför måste vi bejaka ny smart teknik som kan bereda vägen för en omställning av vår välfärdskonsumtion.

Nya planlagen sviker miljön

MILJÖRÄTT * Plan- och bygglagskommitténs betänkande innebär att kommunerna kan fortsätta att strunta i miljön i sin planering. Naturskyddsföreningen är starkt kritisk till förslaget.

Distans till välfärden

PORTRÄTTET * Drömmen om ett hållbarare samhälle förde Anneli Nordling till Kambodja. Men egentligen tycker hon att bistånd börjar på hemmaplan – i vars och ens vardag.

Bygga om till etanol

TRAFIK * Vägverket föreslår ett nytt regelverk för ombyggnad av bilar till etanoldrift. I dag är det olagligt att bygga om sin bil till det Läs mer…

Fortsatt strid om Städjan

NATURVÅRD * Striden om skidbackar på Städjan eller inte fortsätter. Miljöministern, Naturvårdverket och SNF säger nej, men Idrefjäll vill fortfarande bygga ut.

Smartare livsstil

TEMA * Stefan Edman fick uppdraget att hitta vägar till ett grönare Sverige. Där äter vi svensk biff för att rädda hagarna. Där ersätter vi bensintörstiga bilar och vi själva blir mindre prylfixerade.

Ont om tid minska växthusgaserna

KLIMAT * Inom 30 år kan klimatförändringarna nå farliga nivåer. Tiden är knapp för nya klimatöverenskommelser. Men dödläge råder i förhandlingarna om tiden efter 2012. EU försöker hitta strategier för att komma vidare.

Vardagshjältar

TEMA * Ärtor, blöjor, tvättmedel, vin – mycket i våra liv är eko-stämplat. Dock ännu inte människor. Men vi har träffat tre familjer som mycket väl skulle kunna miljömärkas.