”Det finns ett tydligt regelverk för förbränning av PFAS”

Debatt I Kumla bränner Fortum Recycling & Waste avfall med PFAS, något lokalpolitikern Karin Lindqvist Kax (C) i Kumla kritiserat i en tidigare debattartikel där hon varnar för farliga konsekvenser. Nu replikerar Jessica Cedervall från Fortum. Hon vill stilla oron och pekar på regelverk som styr verksamheten.

Forskning saknas när PFAS förbränns

Debatt Lokalpolitikern Karin Lindqvist Kax (C) i Kumla varnar för konsekvenser av förbränning av avfall med PFAS. Fortum Waste Solutions säger sig inte ha forskning på konsekvenserna av sin verksamhet, men fortsätter ändå.

Dråpslag i tuffa tider

Krönika Svenskarna använder betydligt mer resurser än vad naturen hinner återskapa. För att produktion och konsumtion ska ligga inom planetens gränser krävs satsningar – inte de neddragningar vi ser i dag. Det skriver Naturskyddsföreningens ordförande Beatrice Rindevall och generalsekreterare Karin Lexén.

Tävling eller viltvård?

Ledare Tidningen Jaktjournalens rovdjurskampanj har väckt kritik genom åren. Sveriges Naturs chefredaktör Erik Halkjaer ställer sig frågande till kampanjen och skriver att det är en tveksam tävling i att skjuta flest djur.

”EU:s klimatpolitik begränsar skogsbruket”

Debatt Sverige håller på att förlora kontrollen över skogspolitiken till EU, vilket Socialdemokraternas industrivänliga falang inte borde gilla, skriver Tomas Brandberg som ställer upp i EU-valet för Sverigedemokraterna, i en replik till Heléne Fritzson (S).

”EU behöver en ansvarsfull miljöpolitik”

Debatt EU behöver en miljöpolitik som tar ansvar och gör skillnad i människors vardag. Inte den slags politik som drivs av kristdemokrater, moderater och sverigedemokrater, skriver EU-parlamentariker Heléne Fritzson (S), inför EU-valet.

Klassiker ger tröst trots dystert innehåll

Krönika I låten Monkey gone to heaven drunknar gudar i skräp i havet för att sedan slukas av hål i ozonlagret Samtidigt brinner vi människor upp. En 35 år gammal låt skänker ändå musikern Louise Weibull visst hopp.