Tillsammans visar vi upp det bästa av naturen Följ oss på Instagram

Fågelparadiset på strandängarna

Fotografen Niclas Ahlberg fångar det myllrande fågellivet på Gotlands betade strandängar. Rika miljöer som förr var viktiga betesmarker lämnas i dagens jordbrukslandskap att växa igen.

Skogspriset genom åren

Skogspriset delats ut av Naturskyddsföreningen sedan 2016. Det delas ut till markägare som gjort stora insatser för den biologiska mångfalden och skogens sociala värden. Förutom ett diplom och äran får vinnaren ett skogsdjur, skulpterad i trä.

Nyfiket sällskap

I Sverige hotas gråsälar av överfiske och jakt, men på brittiska Farneöarna kallas de havsvalpar och möter kärleksfullt upp naturintresserade dykare.

Underverk under ytan

Med havskajaken och kameran som verktyg finns mycket att upptäcka under havsytan. Som de gåtfulla maneter som tycks sväva fram pådrivna av strömmar och vattenrörelser.

När majsen torkar

Guatemala är Centralamerikas största ekonomi, men bakom siffrorna döljer sig fattigdom och stora ekonomiska klyftor. Särskilt utsatta är urfolken, vars barn får betala priset för naturkatastroferna i klimatförändringarnas spår.

Svansjön i vårvinterskrud

Sångsvanen balanserade på utrotningens brant, men nu står den stadigt i ett varmare klimat. Snart 100 år efter det att arten fridlystes växer de vita skarorna för varje år, och norra Europas största samling av sångsvanar möts tidigt om vårvintern vid Tysslingen i Närke.

Sveriges gröna myt

Med sina internationellt uppmärksammade och prisade foton av svenska kalhyggen sätter fotografen Marcus Westberg fokus på det svenska skogsbruket. Bakom den officiella bilden av ett hållbart skogsbruk döljer sig en mörk verklighet.

Växternas kamp för överlevnad

I boken och fotoutställningen Flora supersum skildras sensommarens och höstens fröspridning. Det handlar om växternas strid om vilka som ska lyckas resa sig igen till nästa vår.

Korallrevens sista chans

I den globala uppvärmningens spår tar extra varma havsströmmar död på Indiska oceanens koraller. I den maldiviska övärlden planteras nya för att få fart på återväxten.

Åkergrodornas blå skepnad

Tänk dig att ha legat nergrävd, iskall och nästintill död hela långa vintern. Och sedan känna hur solen börjar värma… Känslan blir så stark att åkergrodorna blir blå.