Annons

Kunglig taffel

Peter Rosén hade en riktig lyckad dag i bergen norr om Trondheim i slutet av januari. Bara tjugotalet meter från gömslet kunde han följa två Läs mer…

Orättvisa reseavdrag

RESOR * Dagens skatteavdrag för resor till och från jobbet gynnar bilresande. Den som gör avdrag för bil får dra av ett bestämt belopp per Läs mer…

Bokprojekt som gått i hamn

Denna gång har vår bokredaktör Eva-Lena Neiman
botaniserat bland böcker som skapats i olika projekt. Hon fann, lite överraskande, smittsam entusiasm och höga ambitioner.

20 år sen Tjernobyl

ENERGI * En del svenskar har nästan glömt. Andra minns de sista dagarna i april för 20 år sedan med kristallklar skärpa.

Bränslesnål semesterluff

HEMMA * Visst är det skönt att resa på semester. Men med bilen och flyget bidrar vi till klimatförändringen. Familjen Rapp testade
ett miljövänligare alternativ:
tågluff med cykelkärra i bagaget.

Miljödrömmar på scenen

TEATER * Miljödebatt behöver inte bara vara siffror och fakta. Den kan göras till underhållning också. Som i den SNF-producerade miljökabarén Sweet Dreams.

Slagkraftigt klädlarm

Moderna allväderskläder innehåller miljögifter. Det skrev Sveriges Natur i förra numret sedan SNF och Norges Naturvernsforbund undersökt några slumpmässigt utvalda allvädersjackor. Hur reagerade då klädbranschen?

Kampanjdagar i Visby

ÖSTERSJÖN * I år kommer miljöfrågorna att synas stort i valdebatten. Under Almedalsveckan den 2-9 juli ligger SNFs kampanjskepp i Visby.

Kina öppnar våra ögon

Miljörörelsen har länge varnat för den dag kineserna får samma levnadsstandard som vi i väst. Inte för att de inte har rätt till den, utan för att Kinas tillväxt visar att vår egen livsstil inte håller.

Milijöboven på skrivbordet

Att göra ett aktivt val och köpa en
miljömärkt dator är verkligen inte lätt.
Det finns ett fåtal miljömärkta datorer som
uteslutande riktas till företagsmarknaden.
Men via nätet kan du komma över en.