Fira midsommar med kärleksfull mat

Sparris och jordgubbar passar bra till midsommar. Foto: Getty Images.

Fira midsommar med kärleksfull mat

Midsommar är kärlekens högtid. Mycket av den mat som utnämnts till afrodisiaka har en, så att säga, inspirerande form. Den ståndaktiga sparrisen, förstås. Gärna serverad med en liten smörsås.

Ostron är klassisk kärleksmat på grund av associationerna, men ärligt talat är det kanske bättre med äkta vara? Och då behöver ingen sätta livet till.

Passionerade gubbar

Ägg är en klassisk fruktbarhetssymbol som förekommer i någon form vid de flesta högtider och stärker livsandarna. Funktion är en annan viktig komponent. Jordgubbar är inte bara passionerat röda, de inbjuder också till matning.

Mat att plocka med är optimal vid en första dejt, för att hålla fingrarna sysselsatta. En färsk majskolv, kanske? Till skillnad från när du äter skaldjur luktar du inte muggigt om fingrarna efteråt vilket ökar chanserna.

Möt hösten med kronärtskocka

Väntar du till hösten är kronärtskockan ett sensuellt alternativ. Om du inte blir förälskad av den, blir du kanske åtminstone förälskad i den.

Det finns andra typer av kärlek som är lika viktig. Den till ett barn, en förälder eller en nära vän. Kanske krävs andra typer av måltider här? Laddade med omsorg.

Överraska med favoritmaten

Att ta reda på vad den älskade helst äter och överraska räcker långt. I synnerhet om det är något som tar tid och engagemang.

Att ta sig till en grönsaksmarknad, komma hem med en kasse full av närodlat och sedan tillaga med hela sitt hjärta. Konstigare än så be-
höver inte kärleksmat vara.