Gör egna chips av pitabröd

Det är lätt att stirra sig blind på köttätande som den stora klimatboven. Vår konsumtion av onödig mat som chips, godis och läsk gör också avtryck.

Fira midsommar med kärleksfull mat

Midsommar är kärlekens högtid. Mycket av den mat som utnämnts till afrodisiaka har en, så att säga, inspirerande form. Den ståndaktiga sparrisen, förstås. Gärna serverad med en liten smörsås.

Vandra med gröna steg i sommar

Fjällvandra utan att belasta naturen. Fjälledare Peter Lindström delar med sig av sina bästa tips.
– Det enda spår vi lämnar efter oss ska vara fotavtrycken, säger han.

Bästa tipsen för tågluffen

För den som vill ha en bra tågluff handlar mycket om planering. Vi ger de bästa tipsen för den som vill ge sig ut på en klimatsmart tågsemester.

Gör ditt eget biokol

En gammal odlingsmetod har på sistone fått en renässans. Nämligen att använda biokol, som kan förbättra jordar och samtidigt binda koldioxid i marken. Det är också därför materialet ibland kallas för det svarta guldet. Sveriges Natur bjuder på tips om hur du själv kan göra biokol.

Så fixar du en hållbar odlingslåda

Det våras för våren. Det är således hög tid att börja förbereda inför odlingssäsongen. Varför inte genom att bygga några hållbara odlingslådor?

Hjälp djuren: bygg en holk

Många av våra vilda vänner ger sig snart ut på bostadsjakt. En del har dock svårt att hitta tak över huvudet. Med en holk i din närhet kan du få helt nya grannar.

Skida hållbart i spåren

Vinter är för många synonymt med längdskidåkning. Sveriges Natur tipsar om platser som går att nå på klimatvänligt vis och vad man ska tänka på inför och under resan.

Så hanterar du avfall som innehåller PFAS

Generellt ska avfall som innehåller långlivade organiska föroreningar som PFAS inte återvinnas, enligt Naturvårdsverket. Därför ska den typen av produkter helst undvikas helt, men vid kassering finns ändå lite att tänka på.

Inte bara hållbart i miljömärkta butiker

Av de 235 svenska matvarubutiker som Bra miljöval har märkt tillhör alla utom en lågprislivsmedelskedjan Willys. Billiga matvaror är annars inget som förknippas med hållbarhet och långsiktigt miljöarbete.