Annons

Brandsäkert med fårull

Moderna textilier består ofta av olika syntetiska material i blandning. De kan vara mycket brandfarliga. Brandfaran botas med olika flamskyddsmedel. I takt med att debatten Läs mer…

Välj rätt knölar

Välj rätt potatissort för kastrullen och för den egna potatisåkern. Sveriges Natur guidar dig balnd sorterna.

Kris för nationalnyckeln

Ska Sverige någonsin få ett komplett bokverk över alla landets växt- och djurarter, eller ska Nationalnyckeln reduceras till en tjänst på Internet?

Aspens myllrande mångfald

MÅNGFALD * Lagom till aspens färgsprakande höstprakt utkom »Asp – darrar min asp, myllrar min värld«, av entomologen Bengt Ehnström, illustrerad med Martin Holmers färgstarka akvareller.

Estlands Amazonas

I Soomaa nationalpark kan man paddla rakt genom skogen. Sveriges Natur gled fram genom bävrarnas, de vitryggiga hack­spettarnas och de svarta storkarnas rike, på spaning efter den skog som flytt. Svämskogen.

Att göra upp en eld

Rätt rustad * Ett enkelt nöje, men alltid en höjdpunkt på utflykten. När eldsflammorna sprider värme och ljus infinner sig trivseln. Här en snabbkurs i konsten att göra upp eld ute.

Hopp om berättelsens kraft

Att stirra ett kryp i ögonen, drabbas av Lars Levi Laestadius eller lära sig hantera generande trädväxt hjälper bokredaktör Eva-Lena Neiman att hålla engagemanget vid liv.

Grön teknik

Grön teknik
”Hänger vi inte med kommer andra länders företag att ta över ledningen i utvecklingen av framtidens energiteknologier”
Professor Tomas Kåberger, ordförande i Japan Renewable Energy Foundation, i tidningen Miljöaktuellt

TEMA: Ekomat för alla

Svenskarna säger att de vill köpa mer ekologisk mat. Men även om andelen ökar så utgör den inte mer än fyra procent av livsmedelsförsäljningen.

Grönska i storstaden

Den gamla soptippen blev en grönskande oas mitt i storstaden när gymnasieungdomarna fick ansvar för markplätten. NIB i Addis Abeba är ett bra exempel på stadsodling med miljön i fokus.