Sveriges Natur kan utses till Årets tidskrift igen

Sveriges Natur utsågs till Årets tidskrift 2016. Nu kan det vara dags igen.

Sveriges Natur kan utses till Årets tidskrift igen

Sveriges Natur kan bli årets tidskrift 2022. Bakom nomineringen står branschorganisationen Sveriges tidskrifter.

Nomineringarna fortsätter att regna över Sveriges Natur. Nu senast är tidskriften en av fyra som kan bli Årets tidskrift i kategorin fackpress 2022.

Nomineringen lyder: ”Med internationell utblick och fötterna stadigt i den svenska urskogen fortsätter denna uppskattade medlemstidning att både inspirera och debattera. Träffsäker stil och form lyfter Sveriges Naturs angelägna journalistik.”

De andra tidskrifterna som nominerats till Årets tidskrift i kategorin Fackpress är ATL, Arbetet och Officerstidningen.

Tidigare i september nominerades Sveriges Natur även till Publishingpriset i printkategorin för medlemstidningar. Förra året var tidskriften nominerad både i Publishingprisets print- och webbkategorier, liksom till Svenska Designpriset och till ett nytt internationellt pris för klimatjournalistik.

Vunnit tidigare

Sveriges Natur har tidigare utsetts till Årets tidskrift, 2016, och nominerats 2014, liksom nominerats till Årets AD och Årets grepp 2020. År 2017 vann tidskriften Publishingpriset för sin webbtidning och 2017 och 2018 vann tidskriften Föreningen för grävande journalisters pris för granskande journalistik, Guldspaden. Tidskriften var även nominerad till Guldspaden 2019 och 2021.

Förra året nådde Sveriges Natur en rekordupplaga med 130 600, enligt Orvesto, och en räckvidd på 179 000. När Sveriges Natur belönades med Årets tidskrift (2016) senast nådde tidskriften 157 000 läsare. Tidskriften distribueras till Naturskyddsföreningens medlemmar, prenumeranter och säljs i utvalda Pressbyråbutiker.

Formgivare är Agnes Dunder på Content Innovation och för tryck står Stibo Complete.

Senaste nytt från Sveriges Natur direkt i ditt flöde Följ oss på X