Sveriges Natur nominerad dubbelt upp i Publishingpriset

Sveriges Natur nominerad dubbelt upp i Publishingpriset

Sveriges Natur har i år chans att belönas med Publishingpriset i två kategorier. Det är fjärde gången på kort tid som tidningen nomineras, såväl för journalistiskt innehåll som formgivning.

Sveriges Natur finns bland finalisterna som kan få årets Publishingpriset i år, i två olika kategorier: som tryckt medlemstidning och som webbtidning.

– Fantastiskt kul så klart. Det här är fjärde gången som tidningen nomineras på bara några månader. Och att vi dessutom finns bland finalisterna i två olika klasser är så klart extra roligt, säger Erik Halkjaer, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sveriges Natur.

Nyligen var papperstidningen nominerad till Svenska Designpriset och även ett nyinstiftat internationellt pris för klimatjournalistik. Tidigare i september uppmärksammades tidningen även på Föreningen Grävande journalisters Grävseminarium, genom en nominering till Guldspaden. 

Webbtidningen sverigesnatur.org har fått Publishingpriset en gång tidigare, 2017.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. Tävlingsbidragen granskas, värderas och jämförs av en jury.

Här kan du läsa om årets finalister: https://publishingpriset.org/nyhetsarkiv/nominerade-2021/

Senaste nytt från Sveriges Natur direkt i ditt flöde Följ oss på X