Nominerad till Årets Tidskrift 2022 och Publishingpriset 2022

Sveriges Natur kan få Svenska Designpriset

Sveriges Natur är nominerad till Svenska Designpriset 2021.

Sveriges Natur kan få Svenska Designpriset

Sveriges Naturs formgivning är nominerad till Svenska Designpriset för andra gången. Priset utses både av en jury och genom omröstning på internet.

Svenska Designpriset är en tävling i design och kommunikation som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, kommunikation. Tävlingen avgörs till 50 procent av en jury och till 50 procent genom en omröstning på Internet som pågår under denna vecka. Du kan rösta på bidragen på Designprisets webbplats.

Sveriges Natur deltar i kategorin Personal/Medlemstidningar Print. Förra gången Sveriges Natur nominerades till priset var 2018.

Sveriges Naturs Art Director Agnes Dunder känner sig hedrad av att tidningens form blivit utvald av en namnkunnig jury.

– Sveriges Natur är ämnesmässigt en väldigt viktig tidning, så det känns kul att vi även kan sticka ut och uppmärksammas designmässigt.

”Formgivningen ska göra svåra artiklar lättillgängliga och små notiser lockande”, säger Agnes Dunder.

Hur tänker du när du formger Sveriges Natur?

– Jag försöker alltid att göra ämnet så tillgängligt som möjligt för så många som möjligt. Formgivningen ska göra svåra artiklar lättillgängliga och små notiser lockande. Det räcker inte med att bara läsa texten, utan ibland får man göra lite efterforskningar för att verkligen hamna rätt. Jag lär mig mycket på vägen.

Vad är speciellt med Sveriges Naturs design?

– Sveriges Natur har en väldigt bred, påläst och nyfiken målgrupp så man måste ständigt vara på tårna. Det är verkligen utmanande, men samtidigt väldigt roligt. Jag har aldrig haft så mycket kontakt med läsare som jag har när jag jobbar med Sveriges Natur. Man får både ris och beröm, men allt bidrar så klart till en ännu bättre form.

Priset delas ut den 14 oktober på Berns i Stockholm. De vinnande bidragen publiceras på www.designpriset.se samt visas på utställning i Stockholm, Göteborg och Malmö. Priset instiftades under Designåret 2005.

Senaste nytt från Sveriges Natur direkt i ditt flöde Följ oss på Twitter