Hon hittade det äldsta trädet
Lisa Öberg vill sprida kunskap om fjällens flora. Fyndet av den urgamla granen Old Tjikko fascinerade en hel värld.
Lisa Öberg vill sprida kunskap om fjällens flora. Fyndet av den urgamla granen Old Tjikko fascinerade en hel värld.
Fredrik Hjelm jobbar i heliga trädkronor. Målet är att rädda kauriträden och skapa medvetenhet. Hans leende säger att det är värt det.
Stockholmskretsens kamp för de gamla ekarna vid Kristinebergs slott blev inte bara en seger för natur i storstan. Domarna kan också stärka miljöorganisationers möjligheter att påverka.
En av de sista stora väglösa urskogarna var på väg att fällas i smyg. Men räddningen kom med en vaken skogsvandrare som ryckte upp vägstakningar och en rasande kretsordförande som kastade sig på flyget.
Vill du få familjemedlemmarna att slita sig från sina skärmar? Då kan det vara dags att spela lite i stället. Tillsammans alltså. Sveriges Natur guidar till roliga och lärorika brädspel på temat natur, miljö och klimat.
Mossträdgårdar och mossvandringar är ett sätt att stanna tiden. Med nya boken Mossa – I skog, trädgård och kruka vill Ulrica Nordström sprida den japanska mosstrenden.
I hennes samling finns över 500 ginkgolöv från hela världen. Men hur kommer det sig att Margret Steinthorsdottir brinner så för ginkgoträdet?
Lövsprickningen hos träd och buskar är efterlängtad av många. Äntligen lite grönt! Men hur bär växterna sig åt för att stå redo med gröna blad så fort vårvärmen kommer?
Träd pratar, ammar sina barn och håller urgamla stubbar vid liv. Peter Wohllebens bok ger en ny syn på skog.
Träd har bra koll på kalendern och får höstfärger vid samma tid år efter år. Men en ny avhandling från Umeå universitet visar att aspar kan bli ”dagavilla” på olika sätt.