Annons

Sagt och gjort i miljöpolitiken

Moderaterna är det minst
miljövänliga riksdagspartiet, socialdemokraterna har fört en miljövänligare politik än de önskat och miljöpartiet har varit grönast. Det visar SNFs granskning av riksdagspartiernas agerande i miljöfrågorna.

Sprutar bort livet

I Syd används mycket bekämpningsmedel, ofta utan kontroll eller tillräcklig kunskap. Det ger stora skador på människor och miljö. Användningen måste minska, skriver Rodolfo Magne, jordbrukshandläggare på internationella avdelningen på SNFs kansli.

Båda blocken kan

– Den här granskningen visar att miljön inte måste vara en blockfråga. Det säger Svenska Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson.

SNF rockar fett i Hultsfred

UPPDRAGET * Naturen runt Hultsfred rymmer åtskilliga pärlor. Men när Hultsfredfestivalen drar igång den 16 juni är det nog mer rock och röj som gäller. Sara Nilsson från SNFs kansli planerar tillsammans med Emådalens Naturskyddsförening att göra några av festivalbesökarna miljöintresserade.

Fyra frågor till partiledarna

1. Till vilken natur går din längtan?2. Vilka ekologiska varor köper du? 3. Vilken bil har du?
4. I vilken grad avgörs valet sista veckan?

SNF bjuder på östersjökonserter

HAV * Under SNFs stora kampanj ”Livrädda Östersjön” i Visby den första veckan i juli bjuds bland mycket annat på konserter med välkända svenska artister. Mikael Wiehe, Joakim Thåström, Lisa Ekdahl, Agnes och Sebastian med flera uppträder på kampanjens utomhusscen i Visbys gamla hamn.

Klick för miljön

Framtidens val kan avgöras på webben. Sveriges Natur har träffat surfarproffsen som samtidigt är nybörjarväljare. De är inte så imponerade av vad partierna visar upp.

Många förslag till stämman

FÖRENINGEN * Årets riksstämma hålls i Karlstad 16-18 juni. Ombuden från landets kretsar och länsförbund har en mängd förslag att ta ställning till.

Mycket text men få svar

På webben möts politiker och väljare. Hemsidan är bästa skyltplats, men hur mycket lyfter partierna miljön? Och lösningarna? Läs Sveriges Naturs genomgång, parti för parti.

Har du regnskog i ditt vardagsrum?

SKOG * De stora svenska golvföretagen Tarkett och Kährs säljer trägolv som tillverkas av olagligt avverkad merbau från Malaysia. Köp inte golv i tropiskt trä uppmanar SNF.