Annons

Med kajak på valarnas hav

Knölvalarna har lagt om sina vandringsvanor och en ny upplevelse har blivit möjlig vid norska kusten: Att PADDLA KAJAK mitt ibland några av våra största medvarelser och känna deras utandningsånga i ansiktet.

Plastbanta på rätt sätt

All plast är inte farlig, men det finns vissa plastsorter som är problematiska från hälso- och miljösynpunkt. Därför har allt fler miljövänner börjat plastbanta.

Fixa båten – ren botten rent hav

Att måla båtens botten med kopparfärg ser många som ett nödvändigt ont. Men det finns enklare, billigare och miljövänligare alternativ.

Livet i vattnet

REDAKTIONEN * SNÖN SMÄLTER och vattendragen svämmar över. Samtidigt kommer både goda och dåliga nyheter om vårt vatten. Den goda är att övergödningen i Europa Läs mer…

Retro står sig på fjället

ELDSJÄLEN * Fabian Rimfors återupprepade sin gammelmorfars fjällexpedition. På köpet bevisade han att 30-talets enkla utrustning står sig lika bra som dagens högteknologiska. Och utklassar den miljömässigt.

Strandskyddet bevakas

FÖRENINGSLIV * Fler överklaganden i strandskyddsärenden är att vänta på västkusten. Naturskyddsföreningen driver en samarbetsgrupp som bevakar strandskyddet i Bohuslän.

Pilgrimsfalk:Världens snabbaste fågel

NATURENS ABC * Nu kan pilgrimsfalken återigen ses jaga vid gamla falkberg. Detta tack vare Naturskyddsföreningens projekt som har värnat arten i fyra årtionden.

Jordnära Edelkoort

KULTUR * Trendgurun Li Edelkoort tror på ett nytt samförstånd med naturen. Med utställningen Earth Matters på konsthallen Artipelag visar hon både dagens miljöförstöring – och möjliga lösningar.

Isande fiolmelodi

NATURFRÅGOR * Hur tar man hand om en skadad fågel, varför sjunger isen och blir igelkottarna fler? Sveriges Natur svarar på dina frågor.