Med kajak på valarnas hav

Knölvalarna har lagt om sina vandringsvanor och en ny upplevelse har blivit möjlig vid norska kusten: Att PADDLA KAJAK mitt ibland några av våra största medvarelser och känna deras utandningsånga i ansiktet.

Plastbanta på rätt sätt

All plast är inte farlig, men det finns vissa plastsorter som är problematiska från hälso- och miljösynpunkt. Därför har allt fler miljövänner börjat plastbanta.

Fixa båten – ren botten rent hav

Att måla båtens botten med kopparfärg ser många som ett nödvändigt ont. Men det finns enklare, billigare och miljövänligare alternativ.

Strandskyddet bevakas

FÖRENINGSLIV * Fler överklaganden i strandskyddsärenden är att vänta på västkusten. Naturskyddsföreningen driver en samarbetsgrupp som bevakar strandskyddet i Bohuslän.

Pilgrimsfalk:Världens snabbaste fågel

NATURENS ABC * Nu kan pilgrimsfalken återigen ses jaga vid gamla falkberg. Detta tack vare Naturskyddsföreningens projekt som har värnat arten i fyra årtionden.

Jordnära Edelkoort

KULTUR * Trendgurun Li Edelkoort tror på ett nytt samförstånd med naturen. Med utställningen Earth Matters på konsthallen Artipelag visar hon både dagens miljöförstöring – och möjliga lösningar.

Isande fiolmelodi

NATURFRÅGOR * Hur tar man hand om en skadad fågel, varför sjunger isen och blir igelkottarna fler? Sveriges Natur svarar på dina frågor.

FIXA BÅTEN – Ren botten, rent hav

RÄTT RUSTAD * Att måla båtens botten med kopparfärg ser många som ett nödvändigt ont. Men det finns enklare, billigare och miljövänligare alternativ.

Det stora grå

INSPIRATION * Knölvalarna har lagt om sina vandringsvanor och en ny upplevelse har blivit möjlig vid norska kusten: Att PADDLA KAJAK mitt ibland några av våra största medvarelser och känna deras utandningsånga i ansiktet.

Not in my backyard?

Alla älskar VINDKRAFTEN.I alla fall i teorin. För när Sverige står inför den största vindkraftssatsningen någonsin möts den av både applåder och protester. Också bland miljövänner. Det här är historien om den största revolutionen i svensk energipolitik sedan kärnkraften byggdes ut.

Annons