Vinnare av Årets tidskrift 2022 & Publishingpriset 2022

Med kajak på valarnas hav

Knölvalarna har lagt om sina vandringsvanor och en ny upplevelse har blivit möjlig vid norska kusten: Att PADDLA KAJAK mitt ibland några av våra största medvarelser och känna deras utandningsånga i ansiktet.

Plastbanta på rätt sätt

All plast är inte farlig, men det finns vissa plastsorter som är problematiska från hälso- och miljösynpunkt. Därför har allt fler miljövänner börjat plastbanta.

Fixa båten – ren botten rent hav

Att måla båtens botten med kopparfärg ser många som ett nödvändigt ont. Men det finns enklare, billigare och miljövänligare alternativ.

Badrum utan faror

KONSUMENTFRÅGOR * Finns det våtrumsmattor utan ftalater, törs man använda skaljackor med fluorkarboner i och var hittar man miljövänliga mjällschampon? Det är några frågor som besvaras i detta nummer.

Afrikas horn

Trots att Sydafrika jobbar hårt för att stoppa tjuvjakten på noshörningar ökar antalet dödade djur. Förra året miste 1 215 NOSHÖRNINGAR livet i den illegala jakten på de värdefulla hornen.

Livet i vattnet

REDAKTIONEN * SNÖN SMÄLTER och vattendragen svämmar över. Samtidigt kommer både goda och dåliga nyheter om vårt vatten. Den goda är att övergödningen i Europa Läs mer…

Retro står sig på fjället

ELDSJÄLEN * Fabian Rimfors återupprepade sin gammelmorfars fjällexpedition. På köpet bevisade han att 30-talets enkla utrustning står sig lika bra som dagens högteknologiska. Och utklassar den miljömässigt.

Strandskyddet bevakas

FÖRENINGSLIV * Fler överklaganden i strandskyddsärenden är att vänta på västkusten. Naturskyddsföreningen driver en samarbetsgrupp som bevakar strandskyddet i Bohuslän.