Annons

Med kajak på valarnas hav

Knölvalarna har lagt om sina vandringsvanor och en ny upplevelse har blivit möjlig vid norska kusten: Att PADDLA KAJAK mitt ibland några av våra största medvarelser och känna deras utandningsånga i ansiktet.

Plastbanta på rätt sätt

All plast är inte farlig, men det finns vissa plastsorter som är problematiska från hälso- och miljösynpunkt. Därför har allt fler miljövänner börjat plastbanta.

Fixa båten – ren botten rent hav

Att måla båtens botten med kopparfärg ser många som ett nödvändigt ont. Men det finns enklare, billigare och miljövänligare alternativ.

PFAS.

GRANSKNING * Där har ni det största hotet mot det svenska dricksvattnet. – Det ackumuleras i kroppen och misstänks vara cancerogent, säger Lutz Ahrens, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Uppsala.

Danskt vindkraftsrekord

GRÖN TEKNIK * Danmark har satt ett nytt världsrekord i elproduktion från vindkraft. 39,1 procent av landets elenergi kom från vindkraft under 2014. Målet är Läs mer…

Badrum utan faror

KONSUMENTFRÅGOR * Finns det våtrumsmattor utan ftalater, törs man använda skaljackor med fluorkarboner i och var hittar man miljövänliga mjällschampon? Det är några frågor som besvaras i detta nummer.

Afrikas horn

Trots att Sydafrika jobbar hårt för att stoppa tjuvjakten på noshörningar ökar antalet dödade djur. Förra året miste 1 215 NOSHÖRNINGAR livet i den illegala jakten på de värdefulla hornen.

Livet i vattnet

REDAKTIONEN * SNÖN SMÄLTER och vattendragen svämmar över. Samtidigt kommer både goda och dåliga nyheter om vårt vatten. Den goda är att övergödningen i Europa Läs mer…