Vad sa partiledarna om miljö och klimat i Almedalen 2019?

Analys Det började ganska lovande. Under veckans första halva handlade tre av fyra av partiernas förslag om miljö och klimat och när sex av åtta partier hade hållit sina tal hade alla nämnt klimatet. Men ju längre veckan gick och ju kallare det blev i Almedalsparken i Visby desto svalare blev klimatfrågan i partiledarnas tal. Här kan du läsa vad partierna sa om miljö och klimat under Almedalsveckan 2019.

Per Bolund (MP): 100 procent förnybart och enklare att dela på saker

Som först ut bland partiledarna under Almedalsveckan ägnade Miljöpartiets nya språkrör Per Bolund sitt tal åt att prata om biologisk mångfald, cirkulär ekonomi och tekniska lösningar på klimathotet. Och öppnade för att öka på takten i bränslebyten och komma närmare ett så kallat ”hyber-avdrag” som ska göra det mer förmånligt att dela saker med varandra.

Ett ka(MP)tal för klimatet

43 minuter långt. Och förutom två minuter som ägnades åt att varna för den populistiska högerpolitik som växer sig allt starkare i Europa handlade Isabella Lövins tal på Miljöpartiets dag i Almedalen uteslutande om hoten mot klimatet och miljön.
– Det är bråttom. Klimatet kan inte vänta!