Cyklar till klimatmöte i Egypten

Förra året cyklade 71-åriga Dorothee Hildebrant till FN:s klimattoppmöte i Glasgow. Den 1 juli i år inledde hon cykelfärden till årets toppmöte, COP27 i Sharm el-Sheikh, i Egypten.

Cykelstaden Paris: allt ska nås på en kvart

Att ta bilen till city är ingen bra lösning enligt Paris borgmästare Anne Hidalgo. Hon satsar på att göra Paris till en 15-minuters stad, där man kan nå allt man behöver hemifrån på en kvart med cykel.

Stort test – här är bästa elcykeln

Cyklar som går för fort eller saknar CE-märkning, handtag som lossnar när de blir våta och bromsar som går sönder. Det tyska laboratoriet hade en del att anmärka på de elcyklar som testades.

Slår bromsen till för elcykeln efter valet?

Elcykeln har blivit en symbolfråga i klimatdebatten som skär en djup skåra mellan de politiska blocken. Allianspartierna vill avskaffa bidragen till elcyklarna, medan de rödgröna vill behålla den. I partiledardebatterna har Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) använt bidragen till elcyklarna som ett slagträ och menar att det är en ineffektiv plakatpolitik.

Elcykeln är årets julklapp

Handelns utredningsinstitut, HUI, utser elcykeln till årets julklapp. Allt fler cykelpendlar till jobbet och elcykeln konkurerar med bilen.

Satsa på rätt elcykel

Elcyklar börjar bli vardag och allt fler funderar på att skaffa sig en. Men det finns en del att tänka på inför köpet.