Annons

Skogen ska skyddas med ny karttjänst

Ett nytt digitalt verktyg som kartlägger skogen i Sverige ska göra det enklare att hitta, skydda och restaurera värdefull skog. Tanken är att skapa en översyn och förbättra förutsättningarna att leva upp till miljömål på nationell såväl som internationell nivå.

Låna till vinteråket

För tio år sedan föddes Fritidsbanken tack vare en diakon i Värmland. I dag kan vem som helst låna utrustning för sport och friluftsliv på cirka 120 platser i landet.

Konst och arkitektur för att få folk att stanna i naturen

Debatt Pandemin ledde till att fler svenskar sökte sig ut i naturen. Ett sätt att få dem att behålla intresset är att jobba mer med konst och arkitektur utefter till exempel vandringsleder, skriver arkitekten Joakim Kaminsky.

Nytt land i sikte

För Maha Galal Fayed var friluftsliv ett nytt fenomen när hon kom till Sverige. Längs en havsstrandsvandring i Skåne berättar hon och vännen Kawtar Sahmaoui om hur de hittat ut i naturen, mycket tack vare det prisbelönta friluftsprojektet Äventyrsgruppen.

Kojbyggets vett och etikett

Sedan urminnes tider har barn roat sig med att bygga kojor i skogen. Men vad får man egentligen göra och inte göra när man bygger koja? Sveriges Natur reder ut begreppen.

Populärt med vild mat i nya böcker

Det stora gröna skafferiet finns där ute runt hörnet. Gratis och med naturkänsla som bonus. Tre nya böcker hjälper dig att hitta rätt.

Debatt: Staten måste satsa mer på friluftsliv

Debatt Det är inte hållbart att regionerna själva ska stå för kostnaderna för att göra friluftslivet tillgängligt för alla. Staten måste skjuta till mer pengar. Det skriver ledande politiker från Västsverige.

Så blir du en fågelskådare

Vad krävs för att börja skåda fågel? En kikare och en fågelbok så klart, men sen är det mest en fråga om att få kunskap och erfarenhet, som du skaffar genom att vistas mycket ute i fågelrika marker.