Trött på kött? Ta tempeh!

Spannmål och baljväxter som förädlats med smält mögel blir tempeh för den som är trött på kött.

Han skriver om livet i en tall

Efter hans böcker om sälg, asp och björk har nu turen kommit till tallen. Raggbocken är bara en av 366 skalbaggsarter som Bengt Ehnström kunnat konstatera är knutna till tall. I en ny bok skriver han om trädets rika liv.

Ta tåget till skidbacken

Visst kan man ta tåget till skidsemestern. Förutom att det är bästa klimatvalet är det nästan alltid snabbare än bilen. Sveriges Natur tipsar om åtta resor på räls till skidbackar i fjällen, Alperna och Karpaterna.

Dags att glitterbanta i jul?

Glitter klassas som mikroplast och är mycket farligt för vår miljö varnar nu forskare i Storbritannien. Det finns i allt från läppstift till skäggsprej, smink, duschkräm och skönhetsprodukter. Vissa forskare vill gå så långt som att förbjuda mikroplaster. Julen är vår värsta glitterhögtid och pysslandet börjar redan i advent. Är det dags att börja glitterbanta nu?

Kör inte fast i valet av bildäck

Både körstil och rätt däckval kan göra mycket för miljön. Genom att ha rätt lufttryck i däcken och köra med ”ett ägg under foten”, sparar du bränsle och därmed minskar du också utsläppen. När du ska köpa nya däck så se till att däckhandlaren plockar fram dem som har den bästa energimärkningen.