Veckans miljönyheter v 46

”Tyvärr ser vi hur bolag expanderar i de sista orörda skogarna” Idag kl 12:20 ”Det är positivt att debatten om skogen är levande och mer Läs mer…

Replik: ”Tyvärr ser vi hur bolag expanderar i de sista orörda skogarna”

Debatt Det är positivt att debatten om skogen är levande och mer nyanserad. Men för ett hållbart skogsbruk i Sverige krävs att näringen tar ett stort miljöansvar. Det skriver Rebecka Le Moine, och Lina Burnelius i ett svar till Marcus Sydh Göransson i skogsdebatten på Sveriges Naturs debattsida.

Isabella Lövin om klimatmötet i Bonn

Spänningar, misstänksamhet och nya allianser. Men också några framsteg. Klimatminister Isabella Lövin sammanfattar FN:s klimatmöte i Bonn.

Kol fasas ut snabbare än väntat

Utvecklingen för solenergi går snabbare än någon hade kunnat ana. I år kommer hälften av all ny energi i världen från solen, uppger International Energy Agency.

Minnen från en vägren

Krönika Väddklint och palsternacka. Vildmorot och cikoria. Färgkulla och kornvallmo. Vitmåra och blåeld.

Veckans miljönyheter v. 44 och 45

Svensk stålindustri vill bli koldioxidfri Idag kl 09:56 Om Sveriges tre masugnar gick på vätgas i stället för kol skulle landets koldioxidutsläpp minska med nästan Läs mer…

Svensk stålindustri vill bli koldioxidfri

Om Sveriges tre masugnar gick på vätgas i stället för kol skulle landets koldioxidutsläpp minska med nästan tio procent. Nu hoppas industrin att det ska bli så.

Annons