Vinnare av Tidskriftspriset 2022 – ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS
Vinnare av Publishingpriset 2022 – Medlemstidning – Individ

Jag vill inte shoppa längre

KRÖNIKA * Jag hoppas att jag kommer ut en aning annorlunda ur det här, skriver Helena von Zweigbergk om sitt år med köpstopp.

Djungelkojan på turné

UPPDRAGET ´Banankontakt är namnet på en ny miljö­musikal med Trazan och Banarne som har premiär
i Gävle den 3 december. Därefter visas 40 föreställningar runt om i landet fram till i mars nästa år.

Naturglädje i förorten

FÖRENINGEN * Det har mest handlat om skade­görelse och konflikter mellan unga och polis när förorter som Rinkeby och Gottsunda nämnts i medierna. Naturskyddsföreningens sommarsatsning ger en annan bild.

Naturlängtan på film

UPPSLAGET * Många längtar tillbaka till ett liv närmare naturen. Men hur nära kan och bör vi nutidsmänniskor egentligen komma? Mats Hellmark har sett några dvd-filmer om suget från det vilda.

Ja till förbifart

TRAFIK * Regeringen har gett klartecken till Förbifart Stockholm. Naturskyddsföreningen är kritisk eftersom vägen ökar biltrafiken, tar resurser från kollektivtrafiken och inte löser trängselproblemen.

Fördela möjligheter i Köpenhamn

LEDARE * Inför klimatmötet i Köpenhamn måste Fredrik Reinfeldt med all kraft stå upp för att det måste bli ett ambitiöst bindande avtal. Tillfället kommer inte åter.

Medryckande omställning

Transitionrörelsen i England visar en framgångsrik väg för miljö­rörelsen: Att med en lustfylld pedagogik bygga lokala nätverk för att minska samhällets sårbarhet

Urskog viktig sänka

KLIMAT * Gammelskogar i norra Sverige är effektiva kolsänkor som lagrar stora mängder koldioxid. Två SLU-forskare, Micael Jonsson och David Wardle, visar i en ny Läs mer…

Ögonblickets magi

Intresset var stort för Naturskyddsföreningens jubileumsfototävling. 202 fotografer deltog med sammanlagt närmare 3 000 bilder. Vann gjorde Bengt Ove Birgersson från Sölvesborg med drömska och vackra bilder ur oväntade vinklar.