Vinnare av Tidskriftspriset 2022 – ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS
Vinnare av Publishingpriset 2022 – Medlemstidning – Individ

Regnskog i bullarna

Palmolja finns i margarin, chips, konditorivaror och glass, men också i kosmetikaprodukter och allt mer i bränslen. Problemet med palmoljan är att den orsakar skövling av värdefulla regnskogar.

Tag vara på bären

Bären i våra skogar är rena näringsbomberna, fyllda av viktiga vita-miner, mineraler och antioxidanter. Forskning visar att de både skyddar kroppens celler, förebygger sjuk-domar och inflammationer och motverkar åldrande. Ta för dig!

Hitta rätt underställ

Hösten bjuder på fina möjligheter till friluftsliv. Det kan vara dags att se över sina långkallingar. Hur hittar man ett underställ som både värmer, tar hand om fukt och är okej ur miljösynpunkt?

Andrum

EN DEL UPPTÄCKTE DEN. DE FLESTA INTE. Men denna gräsandshona hade tagit plats på första parkett under Almedalsveckan i Visby.

Grönare jobbpolitik i riksdagen

 
LEDARE * Den som bildar regering efter valet den 14 september heter antingen Stefan Löfven eller Fred-rik Reinfeldt. Båda företräder partier som fokuserar på jobb och sysselsättning. Det gör de rätt i, jobbfrågan är central. Men väljarna vill inte bara ha jobb, utan jobb som också löser miljöproblemen.

I dag är det långt till bonden

REDAKTIONEN * Min pappa var ingen mästare på godnattsagor., men han brukade ändå kunna plocka fram någon berättelse från sin barndom på gården. En av berättelserna blev min absoluta favorit. 

Gruvor, men inte vattendrag

FÖRENINGEN * Naturskyddsföreningens medlemmar har valt en ny ordförande, ny styrelse och nya verksam-hetsriktlinjer. I juni samlades föreningen till riksstämma.

Långflygaren

NATURFRÅGOR * Visste du att tornseglaren flyger till Central­afrika för att övervintra? Läs svaren på läsarfrågorna och kom gärna med egna frågor och insändare.

Tag vara på bären!

NATURENS ABC * Bären i våra skogar är rena näringsbomberna, fyllda av viktiga vita-miner, mineraler och antioxidanter. Forskning visar att de både skyddar kroppens celler, förebygger sjuk-domar och inflammationer och motverkar åldrande. Ta för dig!