Amerikanska tankar

Världen väntar på att USA ska börja agera i klimatpolitiken. Samtidigt rullar landets många bilar på. Sveriges Natur besökte bensinmackar i Kalifornien för att höra vanliga amerikaners syn på bilar, bensinpriser och klimathot.

Träffa föreningen på webben

FÖRENINGEN * Nu nystartar Naturkontakt som föreningens nya internwebb, med diskussionsforum och artiklar om kretsarnas verksamhet. Här återfinns också »mina sidor« med direktkoppling till medlemsregistret.

Karta över världens utsläpp

GRAFIK * Koldioxidutsläpp i världen 2010 från fossila bränslen. Procenttalen visar ökningen från 2009. Utsläppssiffrorna är i miljoner ton.

Fina fisken också giftig

KEMIKALIER * Fisk är nyttigt, men i varierande grad också giftigt. Naturskyddsföreningen har undersökt kända miljögifter i fisk från olika delar av världen. Miljögifterna finns överallt omkring oss, och matfisken är inget undantag.

Miljöarbete som utmaning

Det kräver mod att jobba för miljön i Kina. Miljögrupper får inte provocera eller bli för stora. Då utmanar man partiet.

En flod befrias

Den största dammrivningen i USAs historia innebär att ett indianfolk och fem laxarter får tillbaka sitt fostervatten. Den visar också att inga byggen varar för evigt – inte ens kraftverksdammar.

Ekoblommor

EKO * Kan man köpa ekologiska blommor? Och vad är den mystiska geléringen i tjärnen? Läs svaren på dessa och andra frågor i Eko.

Avslöjad

NYFIKEN * Vem har knyckt klipulvret och vem har kilat över sjön på Sveriges minsta fötter? Vi tyder tecken och avslöjar vad som
ligger bakom.

Lukten av läder

Läder i skor, kläder och möbler marknadsförs som naturligt, men garvningen görs oftast med giftig krom i Asien. Sveriges Natur har besökt ett svenskt vegetabiliskt alternativ.