Tävling eller viltvård?

Ledare Tidningen Jaktjournalens rovdjurskampanj har väckt kritik genom åren. Sveriges Naturs chefredaktör Erik Halkjaer ställer sig frågande till kampanjen och skriver att det är en tveksam tävling i att skjuta flest djur.

Nu är tid för mod

Krönika Regeringens klimatpolitik saknar konkreta åtgärder i en tid då vi behöver smarta och modiga lösningar som mest. Det skriver Naturskyddsföreningens ordförande Beatrice Rindevall och generalsekreterare Karin Lexén.

Många aktier blir det

Ledare Artikeln Regeringen bäddar för kärnkraft i Sveriges Natur väckte starka reaktioner hos statssekreterare Daniel Westlén. Reaktioner Sveriges Naturs Chefredaktör Erik Halkjaer har svårt att ta på allvar.

COP28 – Mycket snack och lite verkstad

Resultatet från COP28 är långt ifrån tillräckligt och det fastslagna avtalet saknar helt den ambition som krävs. De unga i miljörörelsen kräver att makthavarna tar sitt ansvar för att öka takten i omställningen samt att de har en nära dialog med civilsamhället. Det skriver Fältbiologerna och PUSH Sverige.

Stoppa trålfisket!

Krönika Strömmingen i Östersjön håller på att försvinna. Samtidigt fortsätter överfisket, med regeringens och ministerrådets goda minne. Det skriver Naturskyddsföreningens ordförande Beatrice Rindevall och generalsekreterare Karin Lexén.

Hårda tag före dialog

Ledare Dagens makthavare bränner upp vår planet. Samtidigt fördöms de som försvarar den av Sveriges statsminister.

Vi kan göra skillnad

Ledare Det blev som tur var ingen undergångsvarm svensk sommar likt 2018 i år. Däremot i resten av världen.

Inte läge att backa nu

Krönika Världen står mitt i en akut klimatkris med rekordhetta, bränder och skyfall som präglat sommaren. Trots vetenskapens varningar och akuta behov av åtgärder har politiska svar uteblivit, enligt Naturskyddsföreningens ordförande Beatrice Rindevall och generalsekreterare Karin Lexén.

”Riksstyrelsen berättar inte hur kakan ska delas”

Debatt Naturskyddsföreningens riksstyrelse har inte följt de demokratiska beslut som fattats på tidigare riksstämmor. Det skriver Anders Tullander, ordförande i Hallands Naturskyddsförening och kandidat till riksstyrelsen.