Annons

Skalliga skator

EKO * Varför blir skator skalliga? Vilken plast får jag kasta i återvinningen? Läs svaren på dessa och andra frågor i Eko.

Vem jobbar i skogen?

Skogen anses vara en viktig arbetsplats. Hur många arbetar där? År 1997 arbetade 22 000 personer direkt inom skogsbruket. Då är inte trä- och pappers­industri, Läs mer…

Ansvarslös miljöbudget

MILJÖPOLITIK * Miljöbudgeten minskar med över en miljard de kommande åren och hamnar åter­igen under fem miljarder per år, vilket motsvarar fem promille av statsbudgeten. Naturskyddsföreningen är starkt kritiskt till regering­ens nedskärningar på miljöområdet.

Tillbaka i skogen

Journalisten och kritikern Po Tidholm bytte storstan mot landet. På köpet fick han gemenskap och en skog som han vågar älska.

Viskningar och tranrop

Molnen vandrar över himlen. Ibland kommer några måsar. Humlor surrar. Två kvällar och nätter ska vi sitta i gömslet vid den lilla myren. Vår värd säger att vi har 80 procents chans att se björn.

Gör medvetna fiskval

VINKLAT * Med läckra fiskrätter och Fixa fina fisken-foldrar nådde Handla Miljövänligt-gänget i Östersund tusentals kunder på Ica Maxi med information om vilka fiskar man bör välja om man är mån om livet i havet.

Tema: Se skogen!

Vill du gå i en skog där träden är grova, där gamla stammar sakta multnar, där mossan växer tät och där tjädern när som helst Läs mer…

Skogsfolket

Vad betyder skogen för dig? Vi ställde frågan till sju människor som ofta är ute och fick helt olika svar. Men ett har de gemensamt: skogen betyder mycket. Ibland nästan allt.

Stort intresse för hyggesfritt

UPPDRAGET * Naturskyddsföreningen i Dalarna har under hösten utbildat skogsägare och kommuner i hyggesfritt skogsbruk. Bonnie Nilzon har varit lärare för kurserna.

Skogsräddare i nöden

I tjugo år har naturintresserade skogsräddare varje sommar rest runt för att lära sig mer om skogens liv. Att kartlägga, dokumentera och larma kan vara sista chansen för avverkningshotade gammelskogar.