Svante vill skingra dimridåerna
Riv hål i de dimridåer som lurar människor att tro att miljöproblemen är lösta. Det måste bli en huvuduppgift för framtidens SNF, menar Svante Axelsson, SNFs nye generalsekreterare.
Riv hål i de dimridåer som lurar människor att tro att miljöproblemen är lösta. Det måste bli en huvuduppgift för framtidens SNF, menar Svante Axelsson, SNFs nye generalsekreterare.
I höst ska vi välja pensionsfond inom det nya premiepensionssystemet PPM. Ett val som kan påverka mer än tjockleken på den egna plånboken. SN har tittat närmare på samtliga fonder med inriktning mot miljö.
För tio år sedan ställde medlemmar och skolbarn upp med stora pengar för att rädda regnskog på Samoa. Projektet orsakade ett jättebråk. Så blev det tyst. Sveriges Natur reste till Samoa för att ta reda på hur det gick sedan.
Vad tittar de på i sina tubkikare? Vad tänker de på? Joar Tiberg söker svar på fågelskådandets gåta under en hektisk höstvecka på Öland. Kanske är jakten på fågelrariteter en befrielse från tvånget att begripat
Enda räddningen för jordbruket i Norrland, säger LRFs expert. Ostabila och farliga, säger den norske professorn Terje Travik. Debatten om genmodifierade grödor fortsätter. Och svenska bönder är skeptiska.
Genmodifierad potatis i svenska åkrar. Det kan bli verklighet redan nästa år. Ett klartecken från EU är allt som fattas.
Vart ska råkan ta vägen? Den kan inte försörja sig på landet längre. Och i sta´n är den inte välkommen.
En tid vände Per Rosenberg naturen ryggen för att läsa historia. Biologin stillade inte hans nyfikenhet på hur samhället fungerar. Nyfikenheten finns kvar som drivkraft när Per nu tar över ordförandeklubban i SNF.
Vill vi äta mat från växter eller djur som fått sin arvsmassa förändrad på konstgjord väg? Som fått nya gener från främmande arter? Accepterar vi att sådana organismer sätts ut i miljön?
Filips första fjälltur utvecklas till en ojämn kamp mot Luther och klimatet.