Snabb fridlysning

MÅNGFALD ? Vid inventeringar i närheten av Färnebofjärdens nationalpark fann SNFs Kristoffer Stighäll och Rune Axelsson exemplar av skalbaggen nordlig blombock, Leptura nigripes. Arten var Läs mer…

Berusa mig lilla å

NATURELL * Barnboksförfattaren och limnologen Pelle Eckerman lämnade Stockholm för Lillån i Östergötland. Vattendraget har inte bara befriat hans sinne utan även fyllt honom med friskt livgivande vatten.

Vår giftiga industrikust

Var tionde svensk får i sig mer dioxin med födan än vad EU satt som högsta gränsvärde. Risker finns med mejeriprodukter, kött och framför allt Läs mer…

Byt glasögon i klimatpolitiken

Medan oron för klimatförändringar ökar, tycks regeringens ambitioner minska. På sistone har det kommit signaler om att klimatinvesteringar i Öst och Syd ska ersätta åtgärder här hemma.

Brottsligt använda plastpåse

Eritrea har varit överöst med kasserade plastpåsar, som dödat djur och skräpat ner. Men i januari förbjöds de. För den som bryter mot reglerna är böterna dryga.

Tigermöte till frukost

PORTRÄTTET * Annelie Utter lever kanske ett av Sveriges mest spännande liv. Ena dagen möter hon elefant, nästa dag isbjörn. Men att vara företagare i turism är då ingen semester.

Vi har alla lite Bush i oss

Vi måste kunna visa att livet med minskade växthusgaser är ett bättre liv, skriver Sverker Sörlin i sin krönika.

Ny tid över tegarna

En vandring i natur är en vandring i historia. Särskilt gäller det Estland.Vi följer de politiska spåren hos människor och marker på Dagö.