Nominerad till Årets Tidskrift 2022 och Publishingpriset 2022

Fula gubbar

MAT OCH MILJÖ | bekämpning * Ledsen att förstöra midsommarstämningen. MEN jordgubbar är bland det mest besprutade, och importerade är ännu värre.

Kretsar firar Linné

FÖRENINGEN * Naturskyddsföreningen firar Linnés 300 års-minne genom att sprida kunskap om naturen. Runt om i landet pågår under sommaren olika aktiviteter för att entusiasmera och få fler barn och ungdomar att inspireras av naturen.

Ta vara på säsongen

MAT OCH MILJÖ | säsong * Vissa tider växer maten nära. Att tänka miljövänligt är att leta efter råvaror som är i säsong. Det kan ge både god och billig mat under en stor del av året.

Klimatsnål smakar gott

Musikern och katastrofkomikern Staffan Lindberg i Uppsala börjar få lite styrsel på sitt klimatsnåla liv.

Havskampanj i österled

HAV * Minska övergödningen i Östersjön genom att förbjuda fosfater i tvättmedel. Det är huvudbudskapet i Naturskyddsföreningens Östersjökampanj, med aktiviteter i Ryssland, Baltikum och Polen i sommar.

Honung & mjölk

MAT OCH MILJÖ | landskap * Mulens marker kallas de ibland poetiskt, markerna där mångfalden blommar. Där måste finnas levande jordbruk. Och en mosaik av tufsighet och träd.

Grilla grönt i sommar

Även din grillmiddag i sommarkvällen påverkar miljön. Det finns några enkla tips för miljövänligare grillning.

Etanolboomens baksida

INTERNATIONELLT * generationer har grupp familjer levt av jordbruk och fiske på de mangroveklädda Sirinhaém-öarna på Brasiliens östkust. År 2002 fanns där 52 familjer. I Läs mer…

En god historia

Delikatessen är mögelgrön och smakar spännande av stall. Kerstin Johanssons getost är så långt i från hushållsost man kan komma. Berättelsen bakom ger en god magkänsla.