Vinnare av Tidskriftspriset 2022 – ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS
Vinnare av Publishingpriset 2022 – Medlemstidning – Individ

Annons

Läsning för parfymallergiker

Hudkrämer, parfymer och annan kosmetika är en vanlig orsak till allergi. Oftast är det parfymämnena som ger den allergiska reaktionen. Konserveringsmedel är också en vanlig Läs mer…

Tågluff ger perspektiv

VINKLAT * Hela familjen på tågluff i Östeuropa, det blev en rolig och klimatsmart semester. Men ska tåget vara ett alternativ för framtiden behövs investeringar i bättre järnvägssystem i Europa.

Fältbiologerna sviktar

UPPDRAGET * ”Kris, kris, emergency! Medlemsantalet är just nu för lågt för att vi ska få bidrag från ungdomsstyrelsen nästa år”, står det på Fältbiologernas hemsida.
Lovisa Nilson, ordförande i Fältbiologerna förklarar vad som problemet.

Lättläst larmrapport

Under hösten kom en och högintressant bok. Den heter Förgiftad (Ica Bokförlag) och handlar om kemikalierna i vår vardag.

Båven behöver fortsatt skydd

FÖRENINGEN * Sedan 1970-talets början har det pågått en dragkamp om sjön Båven i Sörmland. Hittills har miljöintressena varit starkast, men naturvärdena är åter hotade och nu krävs nya insatser.

Ostämda ackord i Mexico

KLIMAT * Ramverken till ett skogsavtal, början till en grön klimatfond och en lista med frivilliga utsläppsminskningar blev de tydligaste resultaten av FNs klimatmöte i Mexiko. Förhandlingarna fortsätter att rulla ännu ett år, om det blir ett lyckligt slut återstår att se.

Elskrot som levebröd

Elskrot från rikare länder betyder pengar till mat och utbildning för skräpplockarna i Filippinernas huvudstad Manila. Men också kemikalie­utsläpp som ger svåra skador på människor och miljö.

Rätten att äta sig mätt

JORDBRUK * Rätten till mat är inskriven i FNs deklaration om mänskliga rättigheter, ändå är mer än en miljard människor undernärda. Den globala småbonderörelsen Via Läs mer…