Sommartips: Återvunna badkläder

Redo för sommarens bad? Bäst är det så klart om du kan fortsätta använda samma badkläder som förut. Bild: Getty Images

Sommartips: Återvunna badkläder

I väntan på bionylon är det miljömässigt bästa alternativet för badkläder återvunnen nylon och polyester. Det finns en uppsjö att välja på, bäst är de alternativ som använder sig av skräp som återvunna fisknät.

Bada säkert

Skydda de små barnens hud extra mycket med täckande UV-tröjor. Dessa är gjorda av återvunnen polyester till 85 procent. Polarn o pyret erbjuder också en second hand- och lagningstjänst om olyckan är framme.
Badtröja, 349 kr, Polarnopyret.se

Svensktillverkat

Badkläder ”för alla kroppar” som dessutom är designade och tillverkade i Sverige. Dessa badkläder är tillverkade av econyl – återvunnen polyester.
Baddräkt, 690 kr, Greenactivelifestyle.se

För mamman

För den som hänger på stranden som gravid eller med ett ammande barn kan ett alternativ vara bikini i ekologisk frotté, anpassad för amning, som är skönt mjuk mot kroppen.
Bikini, 549 kr, Boobdesign.se

Återvunnen pet

Badbyxor gjorda av återvunna PET-flaskor är ganska lätta att hitta i dag. Dessa består av 100 procent återvunnen polyester och färgerna är vattenbaserade och miljöbättre alternativ.
Badbyxor, 599 kr, Dedicatedbrand.com

Segla lugnt

Dessa badbyxor är gjorda i 100 procent återvunnen polyester, både fodret och utsidan. Se till att skölja av badkläderna i vatten efteråt så håller de längre.
Badbyxor barn, 400 kr, Minirodini.com

Surfvänligt

Vid snorkling eller kallare dagar på surfingbrädan kan du behöva våtdräkt. I dag finns det våtdräkter gjorda av naturgummi, så kallat Yulex. Denna våtdräkt består till 85 procent av Yulex. Gummit är FSC-certifierat och dräkten sydd i fabriker med Fair Trade-certifiering.
Våtdräkt, ca 1 900 kr, Patagonia.com

Artikeln publicerades i