Annons
Grön mat passar bäst i det gröna

Grön mat passar bäst i det gröna

Sommartider är matsäckstider, eller hur? Cykelutflykter, stranddagar och tur i skogen. Vem vet, kanske får du årets första kantareller med dig hem i korgen? Naturligtvis behöver du en skön grön matsäck med dig.

Enklast är förstås fingermat. Köpta eller hembakade piroger känns skojigare och mer som lagad mat än mackor. Dessutom är de lättare att transportera och håller sig fräscha längre. Sugen på sallad? Den håller stilen oändligt mycket bättre om du packar de olika fuktiga ingredienserna i olika askar och blandar på plats. Stadigare ingredienser som kikärtor, linser och gryn blir extra smarriga om de får gona i en syrlig och kryddig marinad. Syran skyddar dessutom mot räliga bakterier.

Vill du spara plats och göra det enklare kan du lägga ingredienserna i lager i en fin rymlig portionsburk. Lägg de blötare ingredienserna längst ner och blanda precis innan du äter. Frysta ärtor i botten på burken eller blandat i en potatissallad gör att salladen håller sig fräsch länge även om du inte har kylväska. Kom ihåg en extra påse så att du enkelt kan ta med dig skräp!

Ämnen:
Artikeln publicerades i