Träffa föreningen på webben

Träffa föreningen på webben

FÖRENINGEN * Nu nystartar Naturkontakt som föreningens nya internwebb, med diskussionsforum och artiklar om kretsarnas verksamhet. Här återfinns också »mina sidor« med direktkoppling till medlemsregistret.

Tidigare har Naturkontakt varit namnet först på föreningens interntidning och sedan på ett elektroniskt diskussionsforum för medlemmarna. Det gamla forumet krävde dock speciell programvara och nådde inte ut till tillräckligt många.

Den nya internwebben innehåller bland annat diskussionsforum, artiklar och press­klipp om kretsarnas verksamhet runt om i landet, information från nätverken och kalendarium. Allt som behövs är en dator (eller smartphone) och en webbläsare.

Varför ska man gå med i nya Naturkontakt?

– För att det är kul och viktigt att vara med i vår nya tankesmedja, svarar Linnea Falk, som är ansvarig för webbplatsen. Alla medlemmar är välkomna i diskussionsforumen och alla som vill kan publicera artiklar.

En annan funktion är materialskafferiet, där man kan söka bland och beställa eller ladda ner Naturskyddsföreningens skriftliga material: rapporter, foldrar, broschyrer med mera.

Naturkontakt innehåller också en kretshandbok, med matnyttig information kring hur man driver en lokalförening inom Naturskyddsföreningen.

Den nya internwebben är ihopkopplad med medlemsregistret och första gången loggar man in med sitt medlemsnummer (finns på baksidan av Sveriges Natur) och personnummer. I Naturkontakt kan medlemmarna också själva göra adressändringar och andra uppdateringar.


Den här artikeln kommer ur Sveriges Naturs artikelarkiv för artiklar som publicerats i den tryckta utgåvan av Sveriges Natur mellan 1998 och 2017.

Artikeln publicerades i
Senaste nyheterna

Flyget efter pandemin

Nytt ljus över hönsens liv

På safari från soffan