Succé i Hultsfred

FÖRENINGEN * Pop, rock, metal och en grön oas. På Hultsfredsfestivalen fick Naturskyddsföreningen över 200 nya medlemmar.

Mitt bland lägren, leran och de glada festivalbesökarna under årets upplaga av Hultsfredsfestivalen bjöd Naturskyddsföreningen på ekologiskt kaffe och ekologiska bananer. I det gröna tältet diskuterades växthuseffekt, stormar och underliga vintrar och med en uppmaning om att bli klimathjälte erbjöds besökarna att avge ett klimatlöfte. Intresset var imponerade.

– Jag tror att vi väckte tankar om hur lätt det går spara energi. Om alla 600 som skrev på klimatlöftet följer det kan vi spara över 600 ton koldioxidutsläpp. Det är stort, säger Sara Nilsson projektledare från föreningsavdelningen på rikskansliet, som tillsammans med Emådalens Naturskyddsförening och Klimatnätverket arrangerat evenemanget.

På Paradisscenen spelade föreningen upp kabarén Sweet Dreams och efter följde en intensiv paneldiskussion med tv-meteorologen Pär Holmgren och Ylva Rylander, som tidigare arbetade med klimatfrågor på rikskansliet.

– Vi hade en massa aktiviteter. Till exempel var vår maskot, en liten isbjörnsunge, nära att drunkna i baljan den låg i utanför tältet. Vi ville visa hur svårt det blir för flera arter att överleva när de arktiska isarna smälter, säger Sara Nilsson.


Den här artikeln kommer ur Sveriges Naturs artikelarkiv för artiklar som publicerats i den tryckta utgåvan av Sveriges Natur mellan 1998 och 2017.

Skribent Jessica Engström
Artikeln publicerades i