Miljödrömmar på scenen

Miljödrömmar på scenen

TEATER * Miljödebatt behöver inte bara vara siffror och fakta. Den kan göras till underhållning också. Som i den SNF-producerade miljökabarén Sweet Dreams.

Sara Nilsson och Anna Jonsson har båda arbetat ideellt inom solidaritetsrörelsen och miljörörelsen. Nu gör de som så många samhällsengagerade gjorde på 70-talet: tar in sång, musik och teater på scenen och formulerar samhällsdebatten i underhållningens form.

Svenska Naturskyddsföreningen har varit med och producerat Miljökabarén Sweet Dreams. Med allvar, komik och satir berättar Nilsson och Jonsson i en knappt timslång professionell föreställning om några aktuella miljöfrågor. De vill förmedla en känsla av att var och en kan vara med och göra skillnad. Efter föreställningen fortsätter gärna med en work shop.

Sweet Dreams kan beställas av SNF-kretsar och länsförbund som vill bredda sin mötesverksamhet. Projektet stöds också av Studiefrämjandet.

Kontakt på SNF: Hans Brehnfors.


Den här artikeln kommer ur Sveriges Naturs artikelarkiv för artiklar som publicerats i den tryckta utgåvan av Sveriges Natur mellan 1998 och 2017.

Artikeln publicerades i