Med datorn full av fågelsång

Görgen Göranssons vill avslöja fågelsångens hemligheter. Han samlar in lätena med parabol och digital bandspelare. Ljuden bearbetas sedan i en dator.

Samarbete – naturens grundprincip

När vi tittar på en fågel eller en blomma är det framför allt oss själva vi ser. Våra tankar och känslor styr och ställer först i vår egen värld, därefter i naturen.

Klor – miljöbov på väg tillbaka

Svenska massafabriker bleker med klor, trots att de kan gå över till klorfritt över en natt. Och gärna vill. Marknaden frågar inte efter klorfritt papper längre. En stor miljöseger äventyras, och med den enorma investeringar.

Bygden som lever på vargen

Europas kanske vargtätaste område ligger ett par timmars resa från Rom. Här är det svårt att hitta skräck eller rovdjurshat av svensk modell. Det är inte så konstigt. Bygden lever på vargen.

Blues för de ofödda

Gunnar Lindgren är jazzmusikern som utmanar kemisamhället. Budskapet vilar på samma grund som hans musik. Inlevelse och medkänsla, med de ännu ofödda.

Allt fler fonder satsar grönt

Miljöfonderna blir allt fler. Bra går de också, men Sveriges Naturs granskning visar att skillnaderna mellan fonderna är stora.