Annons
Var med och kora Sveriges vackraste naturupplevelse

Var med och kora Sveriges vackraste naturupplevelse

Var med i Sveriges Naturs tävling för att kora Sveriges vackraste naturupplevelse.

TÄVLINGEN PÅGÅR: Rösta här

Vårt land är fullt av vackra platser. Vi har älvar, skogar, berg och stränder, platser där själen kan få en stunds vila och skön-hetssinnet tillfredsställas. Var finns Sveriges häftigaste naturupplevelse om du får avgöra?

Vi vet förstås att det inte går att tävla i skönhet, ändå gör vi ett försök, för vi vill slå ett slag för naturupplevelsen som sådan. Tänk dig att du får besök av en vän som aldrig varit i Sverige. Du vill visa denna person den vackraste och häftigaste naturen du känner till i Sverige. Det kan vara sydtoppen på Kebnekaise, Fårös tomma stränder eller Österlens böljande kullar. Ja, det kan vara någon av hundratals motsvarande ställen.

Du får som läsare av Sveriges Natur vara med och berätta om din favoritplats. Tänk mer på landskapstyp än en personlig vrå. För att få vara med i tävlingen krävs att platsen är tillgänglig för allmänheten.

Det är ingen fototävling, inte heller en tävling i formuleringskonst, men givetvis är motiveringen viktig. 

Så här går det till

  • Sveriges Naturs läsare föreslår vackra naturplatser.Emtenäs I Sveriges Vackraste_565x765
  • En jury ledd av naturkännaren Martin Emtenäs väljer ut tio finalister. Dessa får sedan gå till en slutlig omröstning där Sveriges Naturs läsare fäller avgörandet.
  • Skicka in en bild (du kan tävla även utan bilder) och skriv några rader, max 2 500 tecken, om varför platsen är din favorit. Skicka in ditt förslag till vackrastenatur@naturskyddsforeningen.se. Senast den 15 maj vill vi ha ditt förslag. 
  •  De tio finalisterna kommer att presenteras på tidningens hemsida.
Artikeln publicerades i