Vinnare av Tidskriftspriset 2022 – ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS
Vinnare av Publishingpriset 2022 – Medlemstidning – Individ

Företag fuskar med ekologiska fågelfrön

Företaget Vivara säljer fågelfrön i åtta länder, bland annat Sverige, men fuskar med sina ekologiska produkter. Jordbruksverket underkänner företagets marknadsföring.

Ord för omställning

Kultur Luddiga, trendiga eller mångtydiga ord ställer till det för omställningen. Språkrådets grupp för hållbarhets­termer söker begreppens kärna.

Färska hallon hotar skyddad kust

Färska hallon från Portugal blir allt vanligare i svenska mataffärer.
Men längs Portugals skyddade kust växer miljö­problemen.

Kommunen med höga klimatambitioner

Helsingborg har blivit utsedd till Sveriges mest hållbara kommun – tre år i rad! Med fokus på långsiktighet har staden fått en ordentlig injektion i sitt hållbarhetsarbete. Men vilka faktorer ligger bakom framgångssagan?

Lägre klimatutsläpp hjälper hållbarhetsmål

Det finns väldigt många synergier mellan utsläppsminskning och hållbar utveckling. Det säger FNs klimatpanel IPCC:s rapport som släpptes den 8 oktober. Att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader skulle leda till att lösa många av de globala hållbarhetsmålen. Och tvärtom – satsningar på hållbar utveckling skulle ge klimatåtgärder på köpet.

Vilket är världens lyckligaste land?

Vilket land har den mest välmående befolkningen som lever mest hållbart? En ny rankinglista visar var det är lättast att leva ett gott liv med små ekologiska fotavtryck, och det är kanske inte de länder du tror som ligger i topp.